Foto DRONES HISTORIA de Història dels drons o Aeronaus pilotades remotament

Història dels drons o Aeronaus pilotades remotament

La història dels drons o aeronaus pilotades remotament es remunta a molts més anys dels que ens imaginem a primera vista.

La primera constància que es té de l’ús d’aeronaus no tripulades és de juliol de 1849 quan l’exèrcit Austríac van elevar més de dos-cents globus no tripulats amb bombes sobre Venècia. Segons sembla no els va anar del tot bé, ja que el vent va canviar de rumb en l’últim moment i els explosius van caure en costat dels quals els havien llançat.

Des d’aquest primer inici accidentat fins a l’actualitat ha plogut molt. En la guerra de la Independència dels EUA tots dos costats de la contesa llançaven globus per a reconeixement.

En 1898 militars dels EUA van equipar una cometa amb una càmera fotogràfica, donant lloc a una de les primeres fotografies aèries que es tingui constància.
Tant en la Primera com en la Segona Guerra Mundial van ser camps de proves d’aquesta tecnologia.

No obstant això, en la breu història dels drons, les aeronaus tripulades a distància no haurien existit sense els avanços tecnològics de la ràdio.
Nikola Tesla va utilitzar un comandament de distància per primera vegada sobre un estany en el Madison Square Garden de Nova York en el 1898. És a dir controlava un aparell mitjançant senyal de radi a distància.

Les aeronaus controlades remotament han viscut diverses èpoques de major o menor desenvolupament depenent de les necessitats o inquietuds militars.
La guerra de Vietnam va ressorgir els avanços per aquesta eina a l’ésser la primera guerra tecnològica amb un augment important dels dispositius electrònics.

Durant la guerra freda els dos blocs van començar a considerar i reemplaçar per avions no tripulats, sobretot en missions d’espionatge.
Arran dels atacs del 11-S es començarien a utilitzar els “drons” armats.

Afortunadament com molts altres invents que en els seus inicis van ser militars com el GPS, etc, han passat a ser utilitzats per la societat civil per a usos i aplicacions de recerca, Industrials, comunicacions, agricultura, metgesses, salvament, audiovisuals, etc.

Podríem dir segurament amb poques probabilitats d’error que ens trobem, fent un paral·lelisme amb la informàtica, com en els primers anys de la informàtica quan hi havia discos durs de 160 MB o els processadors eren Pentium 386 per allà la dècada els noranta.

Sens dubte poques persones haurien pensat el desenvolupament que ha tingut la informàtica en la nostra vida. Per tant fent un paral·lelisme amb totes dues tecnologies, es podria arribar a pensar que la tecnologia dels drons o RPAS ens ofereix una infinitat de sorpreses difícilment imaginables en aquests moments.

La utilització per a la captació d’imatges sense més és només un gra de sorra de l’immens futur que ens ofereix els drons i la seva tecnologia.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *